Specificaties

Slimme techniek
De JAnus pellet combineert het fraaie design van de kachels van Janco de Jong met de geavanceerde techniek van de pellethaarden van Palazzetti.
 
Storingsvrije pelletaanvoer
De Palazzetti techniek onderscheidt zich van anderen door het gebruik van een tandwiel (i.p.v. vijzel) om de pellets aan te voeren. Deze wordt aangedreven door een sterke motor die de pellets desnoods doorknipt als ze ‘dwarsliggen’. Dit innovatieve mechanisme voorkomt het verstopt raken van de pellet toevoer naar de branderpot. Er is een constante toevoer van de pellets, waardoor u er als gebruiker weinig omkijken naar heeft én de verbranding optimaal is.

Door deze bijzondere techniek brandt de kachel volledig geautomatiseerd en is de kachel zeer gebruiksvriendelijk. Wie de pelletkachel de avond tevoren vult kan hem zo instellen dat hij de volgende dag vanzelf aanslaat en weer stopt op de ingestelde tijdstippen.
 
Stille ventilatoren
Een groot pluspunt is de geluidsarme werking van de ventilatoren. Zowel de rookgasventilator als de warmteverspreiding zijn elektronisch geregeld en werken modulerend. Hierdoor draaien ze nooit sneller dan nodig is en produceren ze een minimum aan geluid.

Maximale veiligheid
De JAnus pellet is voorzien van een geïntegreerde pelletbunker. Om te voorkomen dat de voorraad pellets te warm wordt is er een continue controle van de temperatuur van de pellets. Komt deze boven 70 graden Celsius dan zal de pelletkachel een alarmsignaal geven en stoppen. Ook worden rookgastemperatuur en onderdruk in het rookkanaal continu bewaakt en bijgeregeld. U kunt de kachel gerust dag en nacht laten branden!
 
Gietijzeren brandkamer
Het complete binnenwerk van de JAnus pellet is vervaardigd uit gietijzer. Daardoor kunnen wij een lange levensduur garanderen en heeft de kachel weinig onderhoud nodig. Ook de deur is gemaakt van gietijzer en deze sluit degelijk af dankzij keramische koorden.
 
Grote aslade
De JAnus pellet is uitgevoerd met een grote aslade onder de branderpot. Asresten hoeven dus niet telkens met een stofzuiger te worden verwijderd. Het legen van de aslade is slechts eens in de 2 à 3 weken nodig.
 
Optionele uitbreidingen
Voor nog meer gemak kunt u een afstandsbediening bij uw JAnus pellet krijgen. Ook is er een luchttoevoerset leverbaar voor situaties waarin het nodig is verbrandingslucht van buiten te halen.
 
Productie
Het ontstaan van de JAnus pellet komt voort uit een samenwerking tussen het Italiaanse bedrijf Palazzetti en Janco de Jong. De geavanceerde techniek in de pellethaarden van Palazzetti vormt het hart van de Janus pellet. Janco de Jong ontwierp de ommanteling, geheel in de kenmerkende eigen stijl en in lijn met reeds bestaande ontwerpen, zoals de JAnus en JAcobus houtkachels.
 
Staalwerk
De productie en montage van de ommanteling vindt plaats in de fabriek in Gorredijk. De lasergeneden staalplaten worden gevouwen op een Safan CNC kantbank. Daarna worden ze voorzien van een donkerantraciete poedercoating, waarna ze gemonteerd worden aan de branderunits.
 
Kwaliteit
Alle afgemonteerde JAnus pellet kachels worden ingesteld op de juiste taal en tijd. Tenslotte worden de motoren getest op een juiste werking en worden de serienummers van de kachels gedocumenteerd en gearchiveerd.

 

Tabel JAnusPellet

Prijs
Als u ervoor kiest een JAnus pellet aan te schaffen dan doet u een investering in gemak en duurzaamheid!
 
De prijs van de JAnus pellet is € 2.795,- 
Optioneel kan het display plat in het pelletdeksel worden verzonken. Dan valt hij minder op. De meerprijs van deze optie is € 100,- 
De JAnus pelletkit kost € 125,- 
Een zak Tiger pellets à 15 kilo kost € 5,50
Een pallet (65 zakken à 15 kilo) kost € 325,-
Wilt u bestellen? Stuur dan een email naar of kijk in onze webshop JAstore.nl

Nog even de voordelen van de JAnus pellet op een rij
  • Laag brandstofgebruik, efficiënte verbranding door modulerende werking
  • Schone verbranding (dus duurzaam)
  • Groot gebruiksgemak, optioneel afstandsbediening mogelijk
  • Volledig geautomatiseerd: kachel start zelf op en vult zelf bij
  • Echt bewegend vuur (gevarieerder dan bij een gaskachel)
  • Het rookkanaal van een pelletkachel is makkelijk in te passen in bestaande situaties
  • Thermostaat geregeld
  • Laag stroomverbruik
  • Altijd een schone ruit

JAnusPelletvuur JdeJ Vragen