Pellets

Goedkoop, schoon en duurzaam stoken met pellets
De brandstof van de kachel bestaat uit pellets - brokjes samengeperst afvalhout van circa 2,5 cm lang en een diameter van circa 6 mm. De kwaliteit van de pellets, die door gecertificeerde producenten wordt geleverd, is van een constante kwaliteit waardoor de verbranding efficiënt verloopt. Bovendien zijn pellets een hele schone brandstof: er komen geen takjes, blaadjes en ongedierte mee in huis.

Productie pellets
Pellets worden gemaakt van samengeperst houtafval, bijvoorbeeld houtkrullen en zaagsel.  Dat afval wordt verbrijzeld, gefilterd en gedroogd. Vervolgens wordt het afval tot korrels geperst bij een temperatuur van circa 85 graden. De hars en tannine uit het houtafval vormen een beschermend laagje rond de korrels. Verder wordt er niets aan de pellets toegevoegd. Het is dus een heel geconcentreerde en zuivere brandstof.

Kwaliteit is belangrijk!
Pellets zijn in vele soorten beschikbaar, maar de kwaliteit verschilt flink. Voor een goede werking van de kachel én een lange levensduur is het belangrijk dat u pellets van goede kwaliteit gebruikt.

Goede pellets hebben de volgende eigenschappen:green recycling symbols 45798
  • Hoge verbrandingswaarde
  • Stof-en gruisvrij
  • Laag vochtpercentage
  • Alleen zuiver hout, geen toevoegingen
  • Weinig asresten

Harde en glanzende pellets zijn een goede graadmeter voor een hoge kwaliteit.


Kwaliteitspellets van Janco de Jongpellets
Onze pellets zijn een 100% natuurlijke brandstof op basis van harshoudende boomsoorten. Kwaliteitspellets van merken zoals TIGER en ECOpower zijn EN Plus gecertificeerd. Bij de keuze van een merk pellets is het ook belangrijk om te weten of dit merk een constante hoge kwaliteit pellets aflevert. Dit hangt af van de kwaliteit van de gebruikte houtvezels.

De pellets worden geproduceerd in een fabriek waar uitsluitend ontschorste naaldbomen worden verwerkt, dit garandeert hun constant hoge kwaliteit. Houtvezels die aangeleverd worden vanuit verschillende zagerijen geven een niet te bepalen mengeling van loofbomen, naaldbomen, tropisch hout en andere houtsoorten. De kwaliteit is nooit dezelfde, vandaag kan het excellent zijn en morgen problematisch met servicekosten aan uw brander als gevolg.

U kunt de pellets bij ons per email bestellen:
  • Pallet met 65 zakken a 15 kilo voor € 325 (exclusief verzendkosten a € 55 per pallet)
  • Zak à 15 kilo € 5,50

Pellets en andere brandstoffen kunnen worden besteld via bestellingenjancodejong.nl en zijn af te halen in Gorredijk (Tolbaas 4). Wij hebben altijd voldoende voorraad!